Aardappel flammkuchen met prei en bieslook-yoghurtsaus!

Ingrediënten
voor 4 personen

80 minuten bereidingstijd
voor het deeg
300 g meel + extra voor het uitrollen

150 ml koud water
2 tl droge gist
1 tl zout

voor de toppings
400 g vastkokende aardappels
2 preien
75 g volle yoghurt
125 ml crème fraîche
150 g geraspte kaas
15 g bieslook
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Meng de meel, gist en het zout in een kom, maak in het midden een kuiltje en voeg hier het water aan toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Dek het deeg af met een vochtige schone theedoek en laat het deeg 60 minuten rijzen totdat het in volume is verdubbeld.
  2. Verwarm de oven voor op 225 °C. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven aanrecht en rol het met behulp van een deegroller uit tot een dikte van 5 mm. Verplaats het deeg naar een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Snijd de bieslook fijn en doe dit samen met de volle yoghurt en crème fraîche in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit mengsel over het deeg.
  4. Snijd de prei in dunne ringen, schil de aardappels en rasp de aardappels met behulp van een mandoline of rasp in dunne plakjes van 2-3 mm dikte. Bedek het crème fraîche-yoghurtmengsel met de dungesneden prei en aardappel en verdeel hier de geraspte kaas over. Bak de flammkuchen 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.