Gemarineerde tofu met tomaten-gembersaus

Ingrediënten:

500g tofu,

4 el sojasaus,

4 el azijn,

4 el tomatenketchup,

zout, peper,

1 tl gemberpoeder,

½ tl cayennepeper,

2 fijngesneden gemberbolletjes,

2 el gembersiroop,

2 el droge sherry,

maïzena.

Bereidingswijze:

Snij het blok tofu in plakjes van ca. ¾ cm,

snij die in vieren en leg ze in een diep bord.

Maak een marinade door sojasaus, azijn, ketchup, zout, peper,

gemberpoeder, cayennepeper, gemberstukjes, gembersiroop en sherry goed te mengen.

Giet het mengsel over de tofublokjes en laat de marinade ongeveer een uur staan.

Schep de blokjes uit de marinade, dep ze droog met keukenpapier

en bak ze in de olie lichtbruin.

Leng de marinade aan met wat water en bind het geheel met maïzena.

Serveer de tofu en de saus met mie en Chinese koolsalade.