Bulgur Vegetarisch

3 personen (goede eters)

nodig:      1 wok

1 ui ;

1 paprika;

1 komkommer;

250 gr. Bulgur;

100 gram pijnboompitten

500 cl heet water;

1 kruidenbouillonblokje;

flink wat gedroogde munt ( 2 grote eetlepels);

flink wat gedroogde peterselie ( 2 grote eetlepels);

koriander ½ eetlepel;

bak-olijfolie

Bereidingswijze:

-snijd de ui en de paprika fijn;

-zet de wok aan op vol;

-zet water aan tot het kookt;

-giet er wat bak-olijfolie in (3 eetlepels) en laat dit heet worden;

-snijd ondertussen de komkommer fijn (ruime voor- en achterkant weggooien omdat dit stuk dikwijls bitter is)

-doe de ui, de paprika en de pijnboompitten in de hete olie en schep dit steeds om.

-giet het hete water (1/2 liter) op het bouillonblokje en laat dit smelten;

-weeg de bulgur af (250 gram)

-schep het mengsel in de wok steeds om;

-doe de bulgur erin en schep dit goed om;

-doe de koriander; munt en peterselie erin en schep ook dit goed om;

-giet het water erin en laat dit goed aan de kook komen (anders wordt de bulgur niet gaar) en zet de pan daarna op halve kracht;

-schep het nog een paar keer goed om; deksel erop en een minuut of tien laten staan.

-eventueel opdienen met verse sla.

-eet smakelijk!