Bami-goreng met tofu 2

Ingrediënten: 

- blok tofu 
- 2 teentjes knoflook 
- snufje zout 
- 100 g champignons 
- 50 g taugé 
- 100 g groene kool 
- 100 g prei 
- bosje selderij 
- 5 kleine uitjes 

- stukje verse gemberwortel 
- zonnebloemolie 
- 200 g mie 
- zout 
- tamari 
- 1 citroen

 Bereiding:

 Snijd de tofu in dobbelsteentjes en pers de knoflookteentjes erboven uit.

Bestrooi ze eventueel met een beetje zout;

laat het intrekken in de tijd dat de groente wordt voorbereid.

Snijd de champignons in vieren, was de taugé en verwijder de groene dopjes.

Snipper de kool, snijd de prei in dunne ringetjes en snijd de selderij klein.

Pel en snipper de uitjes. Schil het stukje gemberwortel en rasp het boven

de groente die intussen in een grote kom met elkaar is vermengd.

Verwarm de olie in een pan met dikke bodem of nog liever in een wadjang.

Fruit de blokjes tofu samen met de kleingesneden groenten ongeveer 15 minuten.

Zorg ervoor dat de groente nog knapperig is.

Breng water met weinig zout aan de kook en leg de nestjes mie erin

als het water aan de kook is gekomen.

Laat ze niet langer dan 5 à 10 minuten in het kokende water.

Stort de mie in een vergiet en spoel hem af met koud water tegen het kleven.

Vermeng de mie met de groente-tofumassa en breng het geheel op smaak

met een scheutje tamari.

Bak de bami nog enkele minuten in de wadjang.

Serveer de citroen er in partjes gesneden apart bij.