Gepofte aardappels met spinazie en gorgonzola

Probeer nu zelf deze knapperige, gepofte aardappels met spinazie, gorgonzola en walnoten voor de bite. Doordat je de buitenkant extra knapperig bakt en de binnenkant pureert en romig maakt, heb je een heerlijke tegengestelde structuur.

Ingrediënten
Voor 2 personen
2 grote aardappels om te poffen (700 g)
25 g boter
3 eetl. slagroom
60 g gorgonzola
200 g jonge spinazieblaadjes
20 g halve walnoten, licht geroosterd en in stukken van 1 cm gebroken (naar keuze)
zout en zwarte peper

Bereidingswijze

 1. Verhit de oven tot 220 °C.

 2. Prik de aardappels op verschillende plaatsen in met een vork en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Pof ze circa 1 uur in de oven tot het vruchtvlees helemaal gaar is. Haal de aardappels uit de oven en snijd ze over de lengte doormidden. Schep het vruchtvlees eruit, doe het in een middelgrote kom en zet de lege schillen weer op de bakplaat voor later. Pureer de aardappels grof met 20 gram boter, de room, gorgonzola, 1/2 theelepel zout en royaal versgemalen peper en zet de kom opzij.

 3. Verdeel de overgebleven 5 gram boter over de halve schillen. Bestrooi de binnenkant royaal met zout en bak ze weer 8 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de oven en zet ze opzij.

 4. Zet een middelgrote pan die voor de helft met water met zout is gevuld op hoog vuur. Voeg als het water kookt de spinazie toe en laat hem in 10-15 seconden net slinken. Giet de spinazie af en knijp er zo veel mogelijk water uit. Roer de spinazie door de aardappelpuree en schep het mengsel als bergjes in de halve schillen. Bak de gevulde aardappels weer in de oven tot de bovenkant van de puree knapperig en goudbruin is. Haal de gevulde aardappels uit de oven, bestrooi ze eventueel met de walnoten en dien ze op.