Snijbiet met Boekweit (en evt vis)

Voor 3 personen

Ingrediënten:

-          750 gr. Snijbiet (natuurlijk vers uit je biologische tuin!)

-          75 gr pijnboompitten

-          150 gr. Boekweit

-          3 tenen knoflook

-          3 stuks kabeljauw (diepvries)

-          Beetje rijstolie of kokosolie

-          Zout, mosterd en nootmuskaat

Bereiding:

-          Zet de wok of hapjespan op en laat hem goed heet worden.

-          Rooster hierin de pijnboompitten even en doe ze in een schaaltje

-          Snijdt de knoflook fijn

-          Haal de stelen van de snijbiet af en snijdt ze apart fijn.

-          In een aparte schaal snijdt je de rest van de snijbiet fijn. (1 ½ á 2 cm)

-          Beetje olie in de pan en bak de knoflook en de fijngesneden stelen

-          Daarna de rest van de snijbiet er stapsgewijs bij tot het genoeg geslonken is om alles erin te doen. Laat het in het vrijgekomen vocht gaar sudderen.

-          Zet de boekweit met heet water op en laat het even gaar sudderen met wat zout.

-          De bevroren kabeljauw zouten en met heet water opzetten en langzaam gaar laten worden.

-          Giet de gare boekweit af en schep de vis er uit.

-          De snijbiet opdienen met de pijnboompitten en wat nootmuskaat. De vis met wat mosterd.

-          Smullen maar.