Ik heb heel veel aan het mediumschap van Jomanda te danken. De eerste keer dat ik bij haar kwam was ik cynisch. Het was in de tijd dat de NS zelfs een aparte dagtocht had richting Tiel, en met een vriendinnetje ging ik erheen. Giechelend kwamen we aan, maar eenmaal binnen verstomde dat gegiechel. Jomanda bleek helemaal niet een vreemde vrouw in een blauwe jurk, zoals ze in de media werd afgeschilderd, maar een nuchtere vrouw die - zonder dat ik dat kon verklaren - precies dat deed, wat ze zei te doen: ze vormde 'een schakel tussen hemel en aarde'. Ik kom uit een hele nuchtere familie, en voor ik Jomanda bezocht had ik zelfs nog nooit van het begrip medium gehoord. Éénmaal in de zaal echter, voelde ik dat er 'aan mij gewerkt werd'. Ik kon niet zeggen wie of wat dat deed, maar daar waar ik in de jaren daarvóór voortdurend had geworsteld met psychologen en andere therapeuten om mijn depressieve gevoelens te duiden, kreeg ik in de zaal ineens verhelderende ingevingen over waar ik het zoeken moest. Relevante herinneringen kwamen boven, en ik kreeg in mijn innerlijk beelden te zien, die me hielpen om inzicht te krijgen in mijzelf.

Ik ben haar blijven bezoeken, en al snel behoorden mijn depressieve gevoelens tot het verleden. Ik ontdekte, dat ik naast een hele rationele en analytische kant ook een diepere gevoelskant had, die ik kon raadplegen als ik met grote vragen zat.

Het heeft me altijd goed gedaan om haar healings te bezoeken en hoe vreemd dat voor sommigen misschien mag klinken, ook ik ervaar het nog steeds als hulp, als een steuntje in de rug, als ik haar bekijk of beluister via haar cd, of via youtube, zoals bij de Telehealing of bij het filmpje jomanda.wmv, waarin iemand de tekst die ooit via de telefoon te beluisteren was op youtube heeft gezet. Het is dan opnieuw, alsof zich een schakel vormt tussen hemel en aarde.

Hartelijke groet,

Saskia