hallo Jan, ik heb in de middag 2 weken geleden op de bank gelegen met weer krampen in mijn borst en door een of andere ingeving bij toeval naar Jomanda geluisterd. Dan is het 's nachts weer zover. Een spirituele operatie en ik begrijp dat het werk wat door haar in gang is gezet gewoon tot op de dag van vandaag doorgaat. Dan krijg ik vandaag een mail van een vriendin die in haar droom mij ziet zitten met een infuus die is aangesloten en ze weet dat ik een behandeling heb gehad in een soort ziekenhuis. Hieronder mijn eigen droom:

Ik zit op een bed in een ziekenhuis en wacht op de dokter. Er ligt een telefoon met een nummer voor mijn neus en ik vraag de paar zusters wie of ik bellen moet. Zij zeggen dat er vanzelf iemand naar mij toe zal komen, ik ben een bed – patiënt namelijk. Er staat een klein dingetje met medicijnen op bed dat eruit ziet als zwart gruis. Daar komt de dokter en hij heeft een enorme injectiespuit in zijn handen. Hij zegt dat ik nu heel diep moet inademen omdat dit wel even heel vervelend gaat worden voor me. Ik adem diep in en hij steekt de lange naald rechtsonder mijn hart. Ik kan de hele beweging volgen en het is alsof er een ballon wordt opgeblazen in mijn borstkas. De pijnen, die ik toch als verdoofde pijn ervaar, voel ik helemaal in mijn borst tot in de rechterkant van mijn mond. Ik voel me al zieker en zieker worden en zelfs het kwijl loopt uit mijn mond. Dan moet ik rusten. 

Na een rustperiode loop ik naar de uitgang van dit ziekenhuis en als ik bij de uitgang kom dan staat mijn man daar. De arts komt er in burgerkleren ook aan en ik vraag hem wat of ik hier doe en of hij de arts is die mij geholpen heeft. Dat beaamt hij en hij loopt snel terug om vervolgens terug te komen en in zijn artsenkleren ons uitleg te geven over dit alles. Hij legt twee a-4 tjes op tafel en begint: 'Kijk, wij zijn ook steeds bezig om te onderzoeken hoe wij hulp kunnen bieden en nu hebben we dit bij jou gedaan. Ik zie dat hij snel het 2de vel op de 1ste legt, hij weet dat ik foto's van mijn hart of longen eronder zie liggen, ik zie ook wat donkere vlekken erop. Hij zegt dat ik wel veel wil weten over dit alles. Maar ja, deze zaken hebben mijn volle interesse. Maar kalm aan dus en niet teveel info in ene wil hij me geven. Dan zitten er opeens ook twee vrouwen bij en gaat het gesprek over ziektes. Het gaat nu om de gevolgen van een tekenbeet. Ik vertel dat ik wel eens zo met mijn nagel een teek eruit heb gewipt. De arts zegt dat het nu echt om vertrouwen zal gaan. Ik hoef alleen het woord Thorax te onthouden, dat is voor nu voldoende. Dan word ik wakker en zoek meteen op wat dat betekent:

Thoraxfoto is een medisch onderzoek, waarbij een röntgenfoto van de borstkas wordt gemaakt. Op de foto worden vooral de longen, het hartcontour en de botstructuren afgebeeld. Bij de opname wordt patiënt gevraagd diep in te ademen; de foto wordt gemaakt terwijl de adem wordt ingehouden. Daarna lig ik nog een paar uur in een bijzondere trilling.

prachtig he Jan???? Groetjes, Trienke