Fietsen

We fietsen heel veel. Niet alleen in de omgeving van Brielle, maar ook in de rest van Nederland. (zie ook Caravan). Sinds begin sept. 2006 hebben we allebei een Giant Revive. Janny heeft de elektrische uitvoering.

De voordelen van deze fietsen zijn:

1. Je zit veel prettiger tegen de leuning; 
2. Je trapt gemakkelijker van je af; 
3. Het grote zadel zit heel relaxt; 
4. Je stapt heel gemakkelijk op en af; 
5. De vering is heel erg goed; 
6. Als je stopt, kun je gewoon blijven zitten met beide voeten op de grond; 
7. Het stuur is gemakkelijk in hoogte en afstand van de fietser te verstellen; 
8. Het zadel is heel simpel in hoogte en afstand tot de rugleuning te verstellen. 

  

Jan rijdt op deze fiets. Heerlijk, met die geweldige vering, rugsteun en 21 versnellingen, waarvan 3 in de achternaaf. Ondertussen heb ik dezelfde in blauw van iemand overgenomen, zodat ik weer een aantal jaren vooruit kan.


Een probleem was eerst de fietsendrager. We hadden de normale Twinny-load, maar daar pasten deze fietsen niet meer op, daar de krank veel te ver naar voor staat. Bij onze fietsenwinkel in Brielle: De Fietsshop heb ik gevraagd of de twee opstaande houders qua lengte van plaats verwisseld konden worden. Dat hebben ze daar eventjes geregeld. Wij hebben nu volgens mij de enige unieke Revive fietsendrager in Nederland en misschien wel ter wereld!!

In de omgeving van Brielle liggen enorm veel fietspaden: Rond het Brielse Meer; Richting Spijkenisse aan weerskanten van de Brielse Maas; Rond het Oostvoornse Meer; Door Het Oostvoornse Duin; Buitendijks van Spijkenisse naar Hellevoetsluis; Van Rockanje naar Oostvoorne; Rondom de Bernisse; richting Maasvlake en de Slufter; langs de Nieuwe Waterweg met De Landtong en nog meer...... Gewoon heerlijk door de polders is ook geweldig.

We zetten de fietsen ook nogal eens met de fietsendrager achter op de auto en gaan dan bijvoorbeeld naar Walcheren; Goeree; Overflakkee; Schouwen; Duiveland, enz. Met de overal aangelegde fietsroutes/ fietsknooppuntenroutes is dat een makkie!!!