100% sociaal

Sinds in 2009 de regering aan de AOW begon te morrelen, nadat ze ook de VUT al van tafel had geveegd, begon ik uit te kijken naar een partij, die dichter bij mijn ideeën stond.

Voorheen was ik pvda-minded, maar sinds die partij alle idealen overboord heeft gegooid en keihard zit te liegen en onbetrouwbaar is geworden, had ik echt iets anders nodig.

Nu was mijn Janny al lid van de SP. Via haar kwam ik aan allerlei boekjes met daarin de ideeën van de SP:

Een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan. Daarvoor strijden we. Een zware klus, want de grote politieke partijen voeren landelijk en lokaal een beleid dat leidt tot afbraak van het publieke domein en steeds grotere tegenstellingen. Rijken worden rijker en mensen die weinig hebben, krijgen het steeds moeilijker.

Bovenstaande spreekt mij enorm aan en past helemaal bij mijn ideeën over hoe je met je medemens omgaat!!!

Ik ben daarna meteen lid geworden. Afdeling Brielle timmert flink aan de weg. Maarten de Pijper, de politiek leider, kwam ook meteen langs om zich voor te stellen en om extra uitleg te geven.

Sindsdien help ik mee met de campagne met het SP-actie en activiteitenteam (Spaa-team) en zijn we samen naar Rotterdam geweest om te protesteren tegen de verhoging van de aow.

Ik heb eind 2013 een cursus ‘lokale politiek' gevolgd om in de gemeenteraad plaats te kunnen nemen.

Gemeenteraadsverkiezingen 2014: 1 zetel er bij! Nu 5 zetels in Brielle. 

Tot en met augustus 2015 was ik lid van de gemeenteraad en in de commissie grondgebied.  (wegens een ongeneeslijke ziekte had ik niet genoeg energie om dit intensieve werk naar behoren te blijven doen.

Kijk op http://www.sp.brielle.nl

 

Ikzelf eerste van rechts; gevolgd door Gina; Eric; Diana en Maarten.

Ook ophttp://www.sp.nl vindt u veel informatie.

Helaas is de bloeiende afdeling van Brielle in 2018 opgeheven, daar er niet voldoende kader en gemeenteraadsleden te vinden waren.

 

Klik hierachter voor het laatste campagnelied.

Het AOW-lied