Nicola Tesla

Wikepedia:

Nikola Tesla (Servo-Kroatisch: Никола Тесла) (Smiljan10 juli 1856 – New York7 januari 1943) was een uitvinderelektrotechnicus en natuurkundige. Hij wordt gezien als een van de grootste ingenieurs en uitvinders aller tijden.

Nikola Tesla is bij het grote publiek vooral bekend als de uitvinder van de wisselstroomgenerator, de wisselstroomelektromotor en van andere belangrijke componenten van het huidige elektriciteitsnet. Deze apparaten waren in rudimentaire vorm meestal al voor Tesla's tijd ontwikkeld door eerdere ingenieurs. Tesla's verdienste was dat hij het wisselstroomprincipe veel verder ontwikkelde en bijna alle benodigde apparaten voor een op wisselstroom gebaseerd betrouwbaar elektriciteitsnet sterk verbeterde of zelf ontwierp. Tesla was al bij zijn leven een bekend en beroemd geleerde maar verloor veel prestige door zijn op latere leeftijd gedane onbewezen beweringen over techniek en wetenschap. Hij werd in de Verenigde Staten het toonbeeld van de gekke geleerde. Anderen noemden hem liever idealistisch en niet-commercieel en daarin een tegenpool van zijn eveneens beroemde concurrent-uitvinder Thomas Alva Edison.

Naar Tesla is in 1960 de eenheid van magnetische fluxdichtheid vernoemd, de tesla (symbool T).

 Een niet veel genoemd project van Nikola Tesla was om vrijde energie uit de ether te halen. Hij werd als een gek weggezet, maar nu is bewezen, dat het kan: https://www.ninefornews.nl/wiskundig-bewijs-voor-vrije-energie-uit-de-ether/

Hier ook een artikel: https://www.ninefornews.nl/teslas-vrije-energie-drijft-ufos/

De toren, die hij bouwde om vrije energie gratis over de hele wereld te verspreiden.

Tegenwoordig circuleren vele filmpjes over mensen, die met magneten en koperdraad een lamp laten branden, of een motortje laten draaien:

https://www.youtube.com/watch?v=onqW87Ge0c0

https://www.youtube.com/watch?v=sEsj0lb2AZA

https://www.youtube.com/watch?v=7CfN8rNavBU

https://www.youtube.com/watch?v=39A1OFv8RZ8