Gezonde voeding

Sinds 2015, tioen ik de diagnose Chronische Lymfatische Leukemie kreeg, ben ik me gaan verdiepen in gezonde voeding.

Ik was al ruim 20 jaar vegetariër en dus al met voeding bezig. Pas nadat ik in contact was gekomen met de Moermanvereniging, ben ik me daar steeds verder in gaan verdiepen.

Dokter Moerman werd in zijn tijd verguisd en belachelijk gemaakt. Nu krijgt men in de gaten, dat hij gewoon gelijk had!

Bij zijn dieet is geraffineerde suiker streng verboden, omdat kanker daarvan leeft en actiever wordt. Nu is dat zelfs bewezen. Vegetariër zijn is ook een must. Op hoge temperaturen bakken is ook niet goed, omdat er dan giftige stoffen ontstaan. Suikersurrogaten zijn ook kankerverwekkend. Het is best een opgave om alle etiketten goed door te lezen en producten met suiker te weren. Vooral nu de fabrikanten andere namen voor suikers gaan verzinnen.

In mijn moestuin kweek ik natuurlijk alles macro-biologisch: geen extra bemesting; geen bestrijdingsmiddelen; met de natuur mee tuinieren.  De bodem voeden door te Mulchen is de beste manier om met je grond om te gaan. De producten uit mijn eigen moestuin zijn ook veel smakelijker en bevatten veel meer voedingsstoffen dan uit de winkel.

Dit anti-kankerdieet heeft ook nog andere voordelen: mijn astma, artrose, osteoporose en mijn maag- en darmproblemen zijn gewoon verdwenen! (Bij mijn vrouw ook)